Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аварійне відключення світла чи повітряна тривога: як створювати щоденні Z-звіти

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області вкотре нагадали, що правові засади застосування РРО та ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР. Його дія поширюється на всі суб'єкти господарювання, їх господарські одиниці та представників, які проводять розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Законотворці зобов'язали щоденно створювати у паперовій чи електронній формі на РРО/ПРРО фіскальні звітні чеки при здійсненні розрахункових операцій.

Водночас, інформують податківці, при виникненні форс-мажорних обставин, надзвичайних та невідворотних подій, які унеможливлюють виконання обов'язків, умови щодо настання відповідальності не виникають.

Тож після оголошення повітряної тривоги працівнику магазину необхідно припинити реалізацію товарів (послуг) та покинути торговий зал. Якщо вимкнули світло або повітряна тривога тривала в проміжку часу, в якому магазин припиняє свою роботу згідно з розкладом, щоденний Z-звіт має бути створений на РРО/ПРРО не пізніше наступного робочого дня, до початку проведення розрахункових операцій на такому РРО/ПРРО.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини