Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які фізособи, зайняті у сільському господарстві, можуть не сплачувати податок на нерухомість

Реклама

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості (пп. 266.1.1 ПКУ).

У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області розповіли, що не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земділянки, будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, віднесені до класу «Нежитлові сільськогосподарські будівлі» (код 1271) Класифікатора будівель та споруд НК 018:2023, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку (підпункт «ж» пп. 266.2.2 ПКУ).

Сільськогосподарський товаровиробник - юридична особа незалежно від організаційно-правової форми або ФОП, що виробляє сільськогосподарську продукцію та/або розводить, вирощує та виловлює рибу у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та переробляє її на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновироблену сировину на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання (пп. 14.1.235 ПКУ).

Отже, до фізосіб-сільгосптоваровиробників, з метою сплати податку на нерухоме майно, відносять ФОПів, які займаються виробництвом сільгосппродукції та/або розведенням риби та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснюють операції з її постачання.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини