Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін не відмовився від ідеї збільшення військового збору

11 вересня 2024, 09:05
902
0
Автор:
Реклама

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції 10 вересня наголосив, що іноземні партнери не надають кошти на ЗСУ, тому фінансування здійснюється з внутрішніх ресурсів, включаючи запозичення на внутрішньому ринку та інші фінансові інструменти. Але нині ЗСУ потребують більшого фінансування, оскільки триває мобілізація та дозаповнення вакансій у війську.

Зокрема, він сказав: «Одним з джерел [фінансування на потреби оборони від російської агресії - Ред.] ми бачимо збільшення військового збору і питання справедливого розподілу військового збору в українському суспільстві. Це власне те, що подав Кабмін як пропозицію». Крім того, він згадав про пропозицію «справедливого розподілу військового збору» між українцями, про що наразі тривають дискусії. Нагадаємо, що йдеться про урядовий законопроєкт №11416-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. Верховна Рада провалила його у першому читанні, але зараз законопроєкт готується до повторного розгляду.

Крім того, за словами Шмигаля, Кабмін планує отримати близько 50 млрд гривень від заморожених російських активів, які будуть використані як для покриття дефіциту бюджету, так і для військових потреб.

Водночас емісія гривні, за словами Шмигаля, не передбачена.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте з новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини