Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Загальна інвентаризація нерухомості, щоб знайти житло для переселенців – готують Закон

11 вересня 2024, 10:50
137
0
Автор:
Реклама

Триває робота з підготовки до другого читання законопроєкту №11281, який передбачає створення інтерактивної карти, на якій буде вказано житло для розміщення ВПО. Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань бюджету Павло Фролов, який очолює Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради України з питань захисту прав ВПО.

«Близько 4 млн українців, за оцінками українських експертів, повністю або частково втратили житло. Це фактично населення Хорватії, половини Швеції чи Австрії. Тож, перед нами великий виклик. І ми пропонуємо стратегічний системний підхід: розроблено законопроєкт, який вже ухвалений в першому читанні, про проведення всеукраїнської інвентаризації усієї нерухомості, що може бути використана для розміщення та проживання ВПО», - зазначив політик.

Він пояснив, що йдеться про те, щоб комісії на місцях обстежили всю нерухомість державної власності, комунальної власності, а за згодою власника і приватної власності та створили систему, базу даних, де можна побачити технічний стан об'єктів, розмістити фото, вказати кількість місць для проживання, необхідні кошти для ремонту нерухомості тощо.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

«Передбачається, що всі об'єкти міститимуться на інтерактивній карті, а самі люди, які втратили та шукають житло, матимуть змогу переглянути їх, подати заявки на проживання. Відповідно, держоргани, органи місцевого самоврядування будуть мати змогу комунікувати з міжнародними донорами, благодійними, гуманітарними організаціями, щоб знаходити ресурси й приводити об'єкти у придатний для проживання стан, а далі розміщувати там ВПО. Триває робота з підготовки цього законопроєкту до другого читання і, сподіваюся, найближчим часом ми ухвалимо цей закон у цілому, розпочнемо інвентаризацію, щоб максимально задовольнити потреби у житлі ВПО», - наголосив народний депутат.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини