Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готівкові розрахунки за алкоголь оптом: дозволено чи ні

Реклама

Суб'єкти господарювання, які здійснюють оптову торгівлю спиртом етиловим, спиртовими дистилятами, біоетанолом, алкогольними напоями повинні проводити розрахунки за згаданими операціями виключно у безготівковій формі. Така вимога прописана у ч. 1 ст. 19 Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 18.06.2024 р. № 3817-IX. Це стосується і випадків, коли розрахунки проводяться з іншою особою після заміни сторони у зобов'язанні чи при виконанні обов'язку боржника третьою особою.

При цьому, інформують у Головному управлінні ДПС у Черкаській області, непроведення розрахунків через припинення зобов'язання з підстав, передбачених законом або договором між суб'єктами господарювання не вважається порушенням вимог ч. 1 ст. 19 Закону № 3817-IX (ч. 2 ст. 19 Закону № 3817-IX).

Хочете отримати ще більше аналітичних матеріалів за цією темою? Вони постійно доповнюються у новій LIGA360. Дізнайтесь більше переваг, замовивши персональну презентацію менеджера.

Радимо прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини