Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 вересня зміни при продажу підакцизних товарів із застосуванням РРО/ПРРО

16 вересня 2024, 10:25
232
0
Автор:
Реклама

Державна податкова служба України звернулася до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмних РРО (далі - ПРРО) під час торгівлі підакцизними товарами. І нагадує, що з 1 вересня 2024 року здійснюється оподаткування акцизним податком операцій з товарами за кодом 2404 91 90 00 згідно з УКТ ЗЕД (інші нікотиновмісні продукти для орального застосування). Це передбачено Законом №3553.

У зв'язку з цим, ДПС інформує суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням РРО та/або ПРРО під час торгівлі підакцизними товарами, про необхідність дотримання вимог п. 11 ст. 3 Закону про РРО.

Податківці звертають увагу платників податків на необхідності відображення в чеках РРО та/або ПРРО усіх обов'язкових реквізитів, у тому числі коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД при продажу підакцизних товарів.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини