Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацвиробники можуть вивозити альтернативні джерела палива до енергоринку ЄС: набрав чинності порядок

Реклама

Мінфін і Держмитслужба завершили розробку нормативно-правової бази для можливості переміщення біометану через митний кордон України трубопровідним транспортом. Уже набрав чинності наказ Міністерства «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з питань митної справи» від 01.08.2024 р. № 380.

Розробили нормативно-правову базу з експорту альтернативних джерел палива у рамках виконання міжнародних зобов'язань щодо досягнення реальної енергетичної незалежності країни без шкоди довкіллю.

У Державній митній службі повідомили, що особливість експортних операцій з переміщення біометану трубопроводом полягає у заміщенні фактично поміщеного до газотранспортної або газорозподільної системи біометану відповідним обсягом природного газу або сумішшю природного газу та біометану, який отримує покупець.

Для цього наказом визначені документи, які потрібно подати до митних органів для початку переміщення біометану за періодичними митними деклараціями та з додатковими деклараціями після його переміщення.

Оскільки Україна має найбільшу в Європі площу сільськогосподарських угідь та відповідно великий потенціал виробництва біометану з відходів аграрного сектору, то це сприятиме розвитку вітчизняної галузі виробництва біометану та створенню експортних можливостей, залученню нових інвестицій в енергетичний та аграрний сектори економіки, а також створенню нових робочих місць.

Нова LIGA360 - найефективніший помічник у роботі бухгалтера. Завжди тримай під рукою аналітику і відповіді щодо бухгалтерського обліку, звітності, податків та змін воєнного стану. Тільки зараз замов вигідно на умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини