Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення граничних строків розрахунків за експортними операціями, які не підпадають під валютний нагляд — чи буде пеня

Реклама

Якщо грошові кошти з-за кордону в Україну в іноземній валюті за здійсненими експортними операціями не надійдуть в установлені Нацбанком граничні строки розрахунків на поточний рахунок резидента в банку, то за результатами проведеної документальної перевірки платнику нарахують пеню відповідно до ч. 5 ст. 13 Закону «Про валюту і валютні операції» від 21.06.2018 р. № 2473-VIII.

Проте, якщо на дату закінчення граничного строку розрахунків за експортною операцією, яка підлягала валютному нагляду, сума незавершеної операції є меншою ніж 400 тис. грн., то за порушення термінів розрахунків пеню не нарахують.

Податківці рекомендують з питання можливості не перерахування з власного валютного рахунку, відкритого за межами України, на власний поточний рахунок в банку України грошових коштів отриманих за результатами експортної операції звертатись до НБУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 112.05 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини