Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В меню кава з ромом: чи потрібна ліцензія на торгівлю алкоголем

17 вересня 2024, 13:30
212
0
Автор:
Реклама

За умови додержання технологічних режимів виробництва такої продукції, визначених нормативною документацією ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб'єкт господарювання, який здійснює діяльність у ресторанному господарстві та використовує для виробництва фірмових страв, кулінарних виробів алкогольні напої або при додаванні таких напоїв у каву, чай, шоколад не потрібна. Відповідне роз'яснення ДПСУ розміщено в категорії 113.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Технологічна документація на страви та вироби - документація із зазначенням опису технологічного процесу виробництва продукції, переліку продуктів, продовольчої сировини, речовин і супутніх матеріалів, що застосовуються в процесі приготування, даних про норми їх вмісту в кінцевому харчовому продукті, термін придатності до споживання, умов зберігання, способу реалізації (подання) споживачу, вимог до якості страв та виробів.

Контролери відзначили, що всі місця зберігання алкогольних напоїв, які використовуються у виробництві такої продукції, повинні бути внесені до Єдиного державного реєстру місць зберігання.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Чи вносити місце торгівлі алкогольними напоями до Реєстру місць зберігання: позиція ВС»

LIGA360 спростить для тебе ведення бухгалтерського обліку. Читай свіжу аналітику експертів, дізнавайся про законодавчі новації та знаходь відповіді у практичних ситуаціях. Замов презентацію рішення прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини