Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2025 року повернуть ЄСВ для ФОПів

Реклама

ФОПів знову зобов'яжуть сплачувати ЄСВ у 2025 році. Про це розповіла народна обраниця Ніна Южаніна. Вона зауважила, що зупинення дії цієї норми Закону про ЄСВ передбачено п. 3 прикінцевих положень проєкту держбюджету (законопроєкт № 12000).

Депутатка нагадала, що з 1 березня 2022 року ФОПи могли не сплачувати ЄСВ, хоча податкова неодноразово наголошувала, що сплата ЄСВ впливає на зарахування страхового стажу.

Також у законопроєкті про держбюджет на 2025 рік передбачена іще одна норма щодо ЄСВ. Вона стосується збільшення розміру максимальної бази для нарахування ЄСВ з нинішніх 15 до 20 мінімальних зарплат.

Тобто з наступного року, зауважила Ніна Южаніна, внесок нараховуватиметься із зарплат на 40 тисяч більших, ніж сьогодні, - до 160 тис. грн. Максимальна сума ЄСВ становитиме 35200 грн (сьогодні 26400 грн).

При цьому внесок за новими правилами сплачуватимуть як роботодавці, так і ФОПи за себе.

Спрости рутинні завдання бухобліку з новою LIGA360! Всі джерела для бухгалтера тепер зібрані в єдиному рішенні: аналітика, законодавство, ситуації, коментарі та роз?яснення держорганів. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини