Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник не впевнений, чи роботодавець платив за нього ЄСВ – як перевірити

18 вересня 2024, 10:55
175
0
Автор:
Реклама

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області відповіли на питання «Я працювала офіційно, але не впевнена, що роботодавець сплачував ЄСВ за певний період моєї роботи. Чи можу я самостійно дізнатися про нарахований страховий стаж за цей період?». Вони запевнили, що це можливо.

Перевірити факт сплати внесків та набутий страховий стаж можна онлайн - через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього необхідно:

- авторизуватися в особистому кабінеті на вебпорталі;

- переглянути на титульній сторінці розділ «Ознака наявності заробітної плати без сплати внесків в закритих звітних періодах».

Відмітка «Ні» в розділі означає, що страхові внески сплачено за всі періоди трудової діяльності працівника.

Відмітка «Так» свідчить про наявність у реєстрі застрахованих осіб відомостей про нараховану заробітну плату/дохід/грошове забезпечення застрахованої особи без сплати внесків. Тобто, на момент авторизації користувача в особистому кабінеті вебпорталу є періоди з незарахованим страховим стажем, кажуть у ПФУ.

Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання - у новій LIGA360. Підсилюй роботу бухгалтера а кадровика використанням комплексної інформації. Замов персональну презентацію менеджера.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини