Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли виробник електроенергії з відновлюваних джерел стає платником акцизного податку

18 вересня 2024, 13:25
51
0
Автор:
Реклама

Реєстрація у контролюючих органах як платника податку суб'єкта господарювання, постійного представництва, які здійснюють діяльність з виробництва підакцизних товарів (продукції), яка підлягає ліцензуванню, здійснюється на підставі відомостей щодо видачі такому суб'єкту відповідної ліцензії. Про це ДПСУ нагадало в роз'ясненні, розміщеному в категорії 114.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Органи ліцензування, що уповноважені видавати ліцензії на зазначені види діяльності, зобов'язані надати контролюючому органу за місцезнаходженням юросіб, постійних представництв, місцем проживання ФОПів інформацію про видані, переоформлені, призупинені або анульовані ліцензії у п'ятиденний строк з дня здійснення таких дій.

Отже, виробник електричної енергії, який здійснює реалізацію електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, є платником акцизного податку та зобов'язаний подавати Декларації з дати отримання ліцензії на виробництво електричної енергії.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Закон № 3817: зміни в обігу алкоголю, тютюнових і пального, які вже почали діяти»

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини