Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як подати повідомлення про на роботу прийняття домашнього працівника

20 вересня 2024, 14:50
36
0
Автор:
Реклама

Власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою та/або резидентом Дія Сіті до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті повідомлення про прийняття працівника на роботу подається до територіального органу ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску, а фізичною особою, яка уклала трудовий договір з домашнім працівником, - за її податковою адресою (місцем проживання), засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису. Про це відзначили фахівці ДПС у роз'ясненні із категорії 135.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

У разі припинення трудового договору з домашнім працівником фізична особа, яка уклала з ним трудовий договір, повідомляє територіальний орган ДПС за місцем її податкової адреси (місцем проживання) про факт і підстави припинення укладеного з домашнім працівником трудового договору протягом трьох днів з дня його звільнення.

За відсутності технічної можливості подання засобами електронного зв'язку в електронній формі - подається у формі документа на папері разом з копією в електронній формі.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Гіг-спеціаліст резидента Дія Сіті та робота за трудовим договором: чи є обмеження».

Всі відповіді щодо кадрового обліку на підприємстві - тепер в єдиній платформі LIGA360. Миттєво знайдіть НПА, консультацію експерта чи аналітичну статтю для будь-якої ситуації: відпускні, лікарняні, найм і звільнення працівників, військовий облік тощо. Оцініть переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини