Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання відходів у власному виробництві: що з екоподатком

20 вересня 2024, 16:00
17
0
Автор:
Реклама

Підставою для визначення суб'єкта господарювання платником екоподатку є здійснення таким суб'єктом розміщення відходів власного виробництва або відходів, отриманих в рамках виконання договорів про розміщення відходів.

Не є платниками екологічного податку господарювання, які розміщують на власних територіях виключно відходи як вторинну сировину. Об'єктом та базою оподаткування екологічним податком є, зокрема, обсяги та види (класи) розміщених відходів, крім обсягів та видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях суб'єктів господарювання. На цьому наголосили фахівці Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Оскільки суб'єкт господарювання здійснює тимчасове розміщення відходів, що належать до окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, які утворились в процесі їх діяльності та продаються як товар або використовуються у власному виробництві, у т.ч. металобрухт то у нього не виникають податкові зобов'язання з екологічного податку.

Разом з тим суб'єкти господарювання, які на підставі отриманих в установленому порядку дозволів здійснюють розміщення відходів за інших умов (відходи не належать до окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини), є платниками екологічного податку.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Алюмінієві відходи на виробництві: ПДВ-облік»

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини