Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсіонер реєструється ФОП: як взаємодіяти з податковою та фондами

Реклама

ФОПів (крім електронних резидентів) звільнено від обов'язку сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

При цьому, інформують у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, окремо повідомляти контролюючий орган про набуття відповідного статусу пенсіонера або особи з інвалідністю не потрібно.

Проте, якщо такі особи отримують соціальну допомогу по інвалідності від Фонду соціального страхування або Управління праці та соціального захисту населення, то підтвердити встановлення інвалідності потрібно довідкою до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності. Таку довідку потрібно надати до контролюючого органу за місцем реєстрації.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини