Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кошти за продаж нерухомості, нараховані на користь неповнолітнього, отримує опікун: як відобразити у звітності

25 вересня 2024, 16:10
30
0
Автор:
Реклама

Якщо згідно договору купівлі-продажу рухомого/нерухомого майна, оренди доходи нараховуються (виплачуються) на користь неповнолітньої дитини - власника об'єкта продажу, оренди, а кошти отримує опікун, то у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ вказується така неповнолітня дитина із зазначенням реєстраційного номера її облікової картки. Про це відзначили фахівці ДПС у роз'ясненні із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Також податківці нагадали, що особи, які відповідно до ПКУ, мають статус податкових агентів, зобов'язані своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету ПДФО та військовий збір з доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за її рахунок.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Гіг-спеціаліст резидента Дія Сіті та робота за трудовим договором: чи є обмеження».

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини