Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано зміни до Інструкції про застосування Плану рахунків бухобліку — Мінфін

Реклама

Мінфін 25 вересня 2024 року оприлюднив проєкт наказу «Про внесення змін до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій», яким планує змінити Інструкцію про застосування Плану рахунків.

Законотворці приведуть Інструкцію у відповідність до чинного законодавства, зокрема щодо відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій з обліку коштів після закриття небанківськими надавачами фінансових послуг платіжних рахунків користувачів, а також господарських операцій, пов'язаних з необоротними активами, утримуваними для розподілу між власниками.

Автори пропонують в Інструкції:

  • деталізувати описи рахунків 28 «Товари» і 68 «Розрахунки за іншими операціями»;

  • доповнити рахунок 67 «Розрахунки з учасниками та кошти клієнтів» субрахунком 676 «Кошти клієнтів за недіючими рахунками», а також кореспонденцію рахунку 67 «Розрахунки з учасниками та кошти клієнтів» за дебетом і кредитом.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наразі приймаються зауваження та пропозиції до проєкту наказу, які можна надавати протягом 10 робочих днів з дня його оприлюднення на вебсайті Міністерства фінансів України.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини