Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд створив новий центральний орган виконавчої влади — Прем'єр-міністр

Реклама

Кабмін ухвалив ряд постанов щодо реформування системи державного резерву. Інформацію про це розмістили на сайті Урядового порталу.

«Вже ухвалено новий профільний закон, який передбачає докорінну зміну підходів у цій сфері. В основі змін лежать принципи підконтрольності, прозорості та ефективності», - повідомив Денис Шмигаль.

Уряд ліквідує старе Держагентство резерву та створює нове Державне агентство з управління резервами України з чітко виписаними повноваженнями, роботу якого координуватиме Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Згідно з прийнятими рішеннями, розмежовують поняття державного матеріального та державного мобілізаційного резервів, запроваджуються інститути резервування та відповідального зберігання, створюється єдиний реєстр держрезервів.

Також урядовими рішеннями змінили номенклатуру державних резервів, норми їх накопичення, в тому числі рівень незнижувальних запасів.

Водночас Кабмін затвердив порядок ведення Єдиного реєстру держрезерву, який посилить контроль та відповідальність.

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини