Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва

27 вересня 2024, 16:15
12
0
Автор:
Реклама

Сільськогосподарські товаровиробники для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подають не пізніше 20 лютого поточного року, зокрема, розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва (юридичні особи). Розрахунок подають контролерам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Форму розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва затверджено Наказом № 772 .

Джерелом інформації при складанні Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва є дані бухгалтерського обліку. Про це відзначили фахівці ДПС у роз'ясненні із категорії 108.02.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Також податківці нагадали, що відображають операції в бухобліку відповідно до Плану рахунків бухобліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженого Наказом № 291, або якщо підприємство веде облік за спрощеною формою - відповідно до Спрощеного Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств, затвердженого Наказом № 186.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Сільгоспвиробник вирішив cтати єдинником 4 групи: особливості реєстрації»

Нова LIGA360 - найефективніший помічник у роботі бухгалтера. Завжди тримай під рукою аналітику і відповіді щодо бухгалтерського обліку, звітності, податків та змін воєнного стану. Тільки зараз замов вигідно на умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини