Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збій в роботі РРО: як заповнювати податкову накладну за щоденними підсумками

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли як заповнювати податкову накладну за щоденними підсумками операцій, якщо в роботі РРО стався збій і у фіскальних чеках та Z-звітах не нараховані/помилково нараховані суми ПДВ на операції з постачання товарів чи послуг.

Податківці нагадали, що на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку складає податкову накладну в електронній формі, накладає електронний підпис та повинен зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлений ПКУ термін (п. 201.1 ПКУ).

Податкову накладну складають і за щоденними підсумками операцій (якщо вона не була складена на ці операції), зокрема, при постачанні товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником ПДВ), розрахунки за які проводяться через касу/РРО/ПРРО/банк/небанківського надавача платіжних послуг чи платіжний пристрій (безпосередньо на рахунок постачальника), згідно з п. 201.4 ПКУ та п. 14 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 31.12.2015 р. № 1307.

Якщо платник ПДВ постачає товари/послуги за готівку кінцевому споживачеві (не платнику ПДВ), то обсяги постачання та сума ПДВ, зазначені у податковій накладній за щоденними підсумками дня (якщо така накладна не була складена на ці операції), мають відповідати сумі фактично проведених протягом дня операцій, незалежно від того працює належним чином РРО чи ні.

При цьому податківці радять з питань складання податкових накладних за щоденними підсумками дня, якщо в роботі РРО стався збій, звертатися до контролюючого органу для отримання індивідуальної податкової консультації в порядку, визначеному ст. 52 ПКУ.

Маєш питання щодо ПДВ та реєстрації ПН? Вся інформація зібрана в LIGA360. Роз'яснення податківців, практичні ситуації та експертна аналітика. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини