Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюджетна організація реєструється платником ПДВ: який обсяг попередніх операцій враховувати

30 вересня 2024, 15:00
17
0
Автор:
Реклама

Установа, яка є бюджетною, внесена до реєстру неприбуткових організацій та отримує кошти від додаткової господарської діяльності. Зокрема, протягом 12 місяців Установа надавала послуги зберігання нафтопродуктів на суму понад 1 млн грн. Отримані за надані послуги кошти зараховані до спеціального фонду доходів державного бюджету, частину з яких Установою спрямовано на закупівлю запасних частин для військової техніки та паливно-мастильних матеріалів. Товариство звернулось до фахівців ДПСУ з проханням надати ІПК з питань реєстрації платником ПДВ.

Контролери відзначили у відповіді, що при обрахунку обсягів операцій з постачання товарів/послуг для цілей реєстрації платником ПДВ враховується не сума грошових коштів, отриманих платником (у тому числі у вигляді власних надходжень бюджетної установи), а вартість товарів/послуг, які були поставлені (надані, виконані) особою за попередні 12 календарних місяців, або за які була отримана попередня оплата.

Враховуючи те, що загальний обсяг оподатковуваних операцій Установи з надання послуг зберігання нафтопродуктів перевищує 1 млн гривень протягом останніх 12 календарних місяців, то згідно з вимогами ПКУ Установа повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням Заяву і, відповідно, зареєструватись як платник ПДВ в обов'язковому порядку.

Радимо також ознайомитися зі статтею «ГО планує здати в оренду власну нерухомість: чи є загроза неприбутковому статусу»

Джерело: ІПК ДПС від 12.06.2024 р. № 3193/ІПК/99-00-21-03-02

Бухгалтере, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Максимум аналітики та корисних інструментів для твоєї роботи. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини