Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформа податкової системи: що передбачено у Нацстратегії

Реклама

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків розповіли про напрями розвитку та удосконалення податкової системи України, які визначає Національна стратегія доходів (НСД). Ця «дорожня карта» реформ спрямована на забезпечення стабільного зростання економіки та задоволення фіскальних потреб держави у середньостроковій перспективі.

НСД має на меті не лише модернізацію податкового адміністрування, але й створення умов для справедливої податкової політики, що сприятиме зменшенню нерівності в суспільстві та підвищенню ефективності управління державними доходами. Стратегія є баченням майбутньої системи доходів, яка надає чіткості та впевненості всім учасникам податкового процесу.

Ключові стратегічні цілі НСД:

  • Макроекономічна стабільність: Забезпечення високого рівня мобілізації доходів дозволить зменшити залежність України від зовнішніх фінансових джерел, зберігаючи фінансову стабільність.

  • Гармонізація з ЄС: Адаптація податкового законодавства до стандартів Європейського Союзу та виконання міжнародних зобов'язань зміцнить позиції України на глобальному рівні.

  • Довіра та прозорість: Реформи спрямовані на зміцнення доброчесності контролюючих органів через посилення антикорупційних заходів, що підвищить довіру платників податків та громадськості.

  • Податкова культура: Підвищення рівня відповідальності та дотримання податкових норм як платниками податків, так і контролюючими органами є важливим елементом реформи.

  • Цифровізація: Впровадження сучасних цифрових рішень дозволить спростити податкове адміністрування, зробивши процес більш прозорим, зручним та ефективним для платників.

Податківці стверджують, що стратегія є дороговказом до формування ефективної, прозорої та справедливої податкової системи, яка сприятиме економічному зростанню та розвитку України.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини