Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пісок для військової частини: які податкові наслідки

1 жовтня 2024, 13:40
28
0
Автор:
Реклама

До фахівців ДПС звернулось Товариство з проханням пояснити чи оподатковують ПДВ операції з постачання на безоплатній основі піску військовій частині.

Контролери відзначили, що у випадках здійснення операцій з надання товарів/послуг без будь-якої грошової, матеріальної або інших видів компенсації установам, зокрема, добровольчим формуванням територіальних громад, іншим утворенням відповідно до законів України військовим формуванням, їх з'єднанням, військовим частинам, підрозділам, або організаціям, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету, для потреб забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, такі операції не вважаються операціями з постачання товарів/послуг, крім випадків, якщо такі операції з постачання товарів та послуг оподатковуються за нульовою ставкою ПДВ.

За операціями, які не є постачанням товарів/послуг, податкова накладна не складається.

В умовах воєнного стану ПКУ не передбачено звільнення від оподаткування Рентною платою операції, яка розглядається у зверненні. Таким чином, на розрахунок Рентної плати підприємства зазначена операція (передача піску на безоплатній основі) не впливає.

Джерело: ІПК ДПС від 10.06.2024 р. № 3159/ІПК/99-00-21-03-02

Радимо також ознайомитися зі статтею «Оновлена ПДВ-звітність: стислий огляд»

LIGA360 спростить для тебе ведення бухгалтерського обліку. Читай свіжу аналітику експертів, дізнавайся про законодавчі новації та знаходь відповіді у практичних ситуаціях. Замов презентацію рішення прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини