Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наглядові ради держкомпаній звітуватимуть за новим порядком

Реклама

Кабмін ухвалив порядок, за яким наглядові ради державних компаній будуть звітувати про свою роботу. Його затвердили на засіданні Уряду 4 жовтня. Документ розробили у Міністерстві економіки для виконання норм Закону 3587-IX, що вдосконалює корпоративне управління.

Відтак звіт про діяльність наглядової ради буде частиною річного звіту компанії. У ньому має бути інформація про виконання показників з листа очікування власника, а саме:

  • виконання стратегічного плану компанії;

  • фінансові результати (прибутковість, ліквідність тощо);

  • обсяг виплат на користь держави;

  • обсяги бюджетного фінансування.

У Мінекономіки кажуть, що розрахунки у звіті мають бути зроблені за міжнародними стандартами EBITDA.

Парламентар Данило Гетманцев зауважив, що це ще один дуже важливий крок у реалізації реформи корпоративного управління, старт якій даний Законом 3587-IX.

Такі звіти, пояснив нардеп, мають стати підставою для оцінювання результатів роботи наглядових рад державних компаній, у тому числі й для прийняття кадрових рішень щодо осіб, які представляють державу, але не у повній мірі забезпечують реалізацію поставлених перед державною компанією завдань.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини