Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як планують зменшити адміністративний тиск на підприємців, які перебувають на спрощеній системі — законопоєкт в Раді

Реклама

У Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу» від 30.09.2024 р. N 12077.

Автори законопроєкту пропонують встановити чіткий строк повідомлення платника податків про прийняття контролюючим органом рішення про анулювання реєстрації платника єдиного податку І - ІІІ груп, а саме протягом трьох робочих днів з дня прийняття такого рішення.

Водночас законотворці закликають, щоб до 31 грудня року, в якому буде припинено або скасовано воєнний стан в Україні, контролери не приймали рішення про анулювання реєстрації платника єдиного податку І - ІІІ груп при виявленні порушень таким платником- єдинником вимог, встановлених гл. 1 розд. XIV ПКУ, не більше двох раз протягом дії воєнного стану і до 31 грудня року, в якому його буде припинено або скасовано.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини