Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила закон про боротьбу з дропами та розширила повноваження Нацбанку

Реклама

Парламент 8 жовтня у другому читанні проголосував за законопроєкт № 11043 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення функцій Національного банку України з державного регулювання ринків фінансових послуг». Документ підтримали 270 депутатів. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі нардеп Ярослав Железняк.

Водночас голова податкового комітету Данило Гетманцев розповів, що до другого читання законопроєкту автори відпрацювали механізми реагування надавачами платіжних послуг на запити від Нацполіції щодо ознак кримінального правопорушення у здійснених платіжних операціях. Законотворці передбачають, що такі процедури допоможуть визначити місцезнаходження зловмисників та напрямок перерахування коштів до моменту зняття готівки.

Серед іншого передбачено можливість швидкого викриття неналежних користувачів карток, так званих, «дроперів», які надають свої картки зловмисниками для перерахування вкрадених коштів. Також змінено підходи до того, які саме платіжні послуги від операторів мобільного зв'язку, будуть вважатися обмеженими.

Також об'єднаним кредитними спілкам законопроєкт надає право залучати кредити від іноземних донорів у валюті як додатковий ресурс для фінансування малого та мікробізнесу. При цьому доопрацьовано механізм приєднання кредитних спілок, який дозволить багатьом з діючих маленьких кредитних спілок продовжити свою діяльність, приєднавшись до більш розвинених та організованих, і розділити з більш спроможними спілками адміністративні витрати на ведення бізнесу тощо.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини