Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить відтермінувати впровадження еАкцизу

Реклама

4 жовтня 2024 року Кабмін схвалив три важливі нормативно-правові акти в рамках запровадження електронної простежуваності алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Ці документи визначають:

  • Порядок формування витягів, форму витягу, а також Порядок створення та функціонування, Порядок формування Електронної системи обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах;

Згадані акти прийняли на виконання вимог ПКУ та Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального” від 18.06.2024 р. № 3817-IX.

Експерти Європейської Бізнес Асоціації активно долучались до обговорення згаданих документів, зокрема надавали пропозиції для вдосконалення регулювань та коментарі щодо особливостей роботи операторів ринку. Наразі вони звертають увагу на те, що запровадження нової системи та тестового періоду потребує додаткового часу для належної адаптації бізнесу до вимог нових регулювань. Досі залишається потреба у прийнятті інших підзаконних актів, необхідних для повноцінного функціонування системи, а також у розробці технічних вимог для роботи з електронною системою.

Саме тому, бізнесу буде надзвичайно складно запровадити систему у строки, передбачені законом. Тож експерти Асоціації звертаються з проханням відтермінувати її впровадження щонайменше на 9 місяців, щоб учасники ринку встигли провести необхідні технічні налаштування, інтеграції та виконати всі нові регуляторні вимоги.

Нова LIGA360 - найефективніший помічник у роботі бухгалтера. Завжди тримай під рукою аналітику і відповіді щодо бухгалтерського обліку, звітності, податків та змін воєнного стану. Тільки зараз замов вигідно на умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини