Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто ще зможе отримати ваучери на навчання: Кабмін cхвалив законопроєкт

Реклама

Посадовці Міністерства економіки України розповіли, що незабаром більше громадян зможуть отримати ваучери на перепідготовку та підвищення кваліфікацій. У Міністерстві розробили законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення конкурентоспроможності на ринку праці шляхом професійного навчання», який було підтримано Урядом на засіданні 15 жовтня.

У Мінекономіки вважають, що розширення категорій громадян, які зможуть скористатися ваучерами на навчання підвищить конкурентоспроможність на ринку праці, та стимулюватиме працевлаштування більшої кількості кваліфікованих працівників.

Ваучери на навчання зможуть отримати:

  • учасники бойових дій, незалежно від дня звільнення з військової служби;

  • внутрішньо переміщені особи (без вимоги щодо відсутності відповідної роботи);

  • особи з інвалідністю (без вимоги щодо відсутності відповідної роботи);

  • громадяни старше 35 років, які мають страховий стаж не менше 10 років. Наразі, нагадали у міністерстві, діє обмеження на отримання ваучерів для людей старше 45 років зі страховим стажем менш як 15 років.

Водночас, безробітні, які проходить професійне навчання, зможуть отримувати матеріальну допомогу на період такого навчання. Вони також зможуть присвоїти/підтвердити професійні кваліфікації в акредитованих кваліфікаційних центрах, з компенсацією витрат на проживання та проїзд.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини