Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Одна печатка на всіх ПРРО: коли це можливо

Реклама

Користувачі електронних довірчих послуг повинні забезпечувати конфіденційність та неможливість доступу інших осіб до особистого ключа та невідкладно повідомляти надавача електронних довірчих послуг про підозру або факт його компрометації. Це вимога ч. 2 ст. 12 Закону «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 р. № 2155-VIII.

Податківці Гадяцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області зауважили, що компрометація особистого ключа - будь-яка подія, що призвела або може призвести до несанкціонованого доступу до особистого ключа (пп. 26 ч. 1ст. 1 Закону № 2155-VIII).

Посадовці також відмітили, що суб'єкт господарювання має право використовувати одну печатку на всіх ПРРО які зареєстровані на кожну окрему господарську одиницю, якщо такі ПРРО не потребують задіяння касирів.

Отже, якщо при використанні ПРРО задіяні касири, то для кожного такого ПРРО необхідно створити окрему печатку.

Нова LIGA360 - найефективніший помічник у роботі бухгалтера. Завжди тримай під рукою аналітику і відповіді щодо бухгалтерського обліку, звітності, податків та змін воєнного стану. Тільки зараз замов вигідно на умовах Special program.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини