Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повноваження Податкової служби щодо валютного нагляду розширили

Реклама

18 жовтня Кабінет Міністрів розширив повноваження Державної податкової служби щодо валютного нагляду. Зміни внесені постановою уряду від 18.10.2024 р. № 1185, яка набере чинності після опублікування.

Згідно з оновленим положенням Державна податкова служба має право отримувати інформацію про дотримання платниками встановлених Нацбанком граничних строків розрахунків за всіма зовнішньоекономічними операціями - як експортними, так і імпортними. Раніше, нагадаємо, податківців інформували лише про ненадходження в установлені строки валютної виручки.

Також автори постанови № 1185 наділили Державну податкову службу повноваженнями здійснювати комплаєнс, тобто контроль за дотриманням законодавства. Причому особливу увагу контролери звертатимуть і на виявлення порушень, і на їх попередження.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини