Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як формуватимуть перелік доброчесних платників податків — Мінфін затвердив Порядок

Реклама

Мінфін затвердив Порядок формування та оприлюднення переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства на виконання Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства» від 18.06.2024 р. № 3813-ІХ.

У міністерстві стверджують, що це є важливим кроком до реформування податкової системи України та покращення бізнес-клімату, що сприятиме підвищенню довіри як з боку бізнесу, так і суспільства.

До переліку платників з високим рівнем дотримання законодавства буде включено юросіб та ФОПів, резидентів «Дія.Сіty», які відповідатимуть низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимогам до рівня сплати податків, рівня нарахування заробітної плати тощо).

Включення у такий перелік стане стимулом для усіх платників податків дотримуватися вимог податкового законодавства, оскільки такі платники отримуватимуть певні переваги у податковому адмініструванні на час воєнного стану:

  • мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів;

  • скорочення строків камеральної та документальної перевірок з метою бюджетного відшкодування;

  • скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій;

  • за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти, зокрема, із використанням засобів дистанційного зв'язку, у тому числі у режимі відеоконференції.

Перелік платників оприлюднять на офіційному вебсайті ДПСУ на 15 робочий день з дня його затвердження. Формування та затвердження Переліку платників здійснюватиме ДПС не пізніше останнього робочого дня березня, травня, серпня та листопада.

Якщо платник податку подав повідомлення про відмову в оприлюдненні даних, ДПС може не оприлюднювати в переліку інформацію про нього.

Платника податків виключать з вказаного переліку, якщо контролери виявлять факт наявності: громадянства держави рф у платника податків або його учасників, кінцевих бенефіціарних власників платника податків осіб, місцем проживання яких є рф, рішень про застосування спеціальних економічних санкцій тощо.

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини