Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник ФСН перетворюється на неплатника після приєднання неплатника

25 квітня 2012, 12:10
223
0
Реклама

ГНСУ розглянула питання про право застосування ФСН в результаті реорганізації сільськогосподарського підприємства і повідомила таке.

Якщо сільськогосподарський товаровиробник створюється шляхом злиття, приєднання, перетворення, розподілу або виділення згідно з відповідними нормами ГКУ, та вимога відносно дотримання долі сільськогосподарського товаропроизводства в розмірі не менше 75 % за попередній звітний рік, поширюється на:

- усіх осіб окремо, які зливаються або приєднуються;

- кожна окрема особа, створена шляхом розподілу або виділення;

- особа, створена шляхом перетворення.

При цьому сільськогосподарські товаровиробники, створені шляхом злиття або приєднання, можуть бути платниками податку в рік створення, якщо доля сільськогосподарського товаропроизводства, отримана за попередній звітний рік усіма товаровиробниками, які беруть участь в їх створенні, складає не менше 75 %.

Отже, сільськогосподарське підприємство, створене шляхом злиття або приєднання, може бути платником ФСН в рік створення при дотриманні долі сільськогосподарського товаропроизводства кожним підприємством, яке зливається або приєднується (лист від 28.03.2012 р. № 5508/6/15-2216ф).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини