Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розглянуло особливості трудових стосунків

23 травня 2012, 11:41
354
0
Реклама

Минсоцполитики надало роз'яснення відносно трудових стосунків, в яких відзначається наступне.

1. У разі потреби отримання щорічної відпустки (чи її частини) в стислі терміни (у зв'язку з сімейними обставинами, станом здоров'я) в заяві працівник може висловити своє бажання про отримання відпускних в терміни, визначені між працівником і працедавцем (лист від 05.01.2012 р. № 7/13/133-12).

2. Укладення і розірвання трудового договору оформляється наказом або розпорядженням працедавця. У преамбулі наказу про звільнення (форма № П-4) повинно бути вказано "звільнити "___" ____________ 20__ року".

Усі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, перекладі на іншу постійну роботу або звільненні, а також про нагороди і заохочення вносяться працедавцем після видання наказу (розпорядження), але не пізніше за тижневий термін, а у разі звільнення - в день звільнення, і повинні точно відповідати тексту наказу (розпорядження).

Запис про звільнення в трудовій книжці працівника здійснюється з дотриманням таких правил : в графі 1 проставляється порядковий номер запису; у графі 2 - дата звільнення; у графі 3 - причина звільнення; у графі 4 - основа для запису (наказ (розпорядження), його дата і номер).

Днем звільнення вважається останній день роботи (лист від 05.03.2012 р. № 35/06/187-12).

За відсутності на підприємстві профспілкової організації (профспілкового представника) впровадження підсумовуваного обліку робочого часу і узгодження графіків змінності водіїв можуть здійснюватися уповноваженим представником трудового колективу (лист від 27.03.2012 р. № 98/13/116-12).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини