Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При виробничому методі амортизації ОС враховуються мінімально допустимі терміни їх корисного використання

6 червня 2012, 12:48
192
0
Реклама

ГНСУ дійшла висновку про те, що при застосуванні виробничого методу амортизації основних засобів враховуються мінімально допустимі терміни корисного використання для розрахунку амортизаційних відрахувань основних засобів.

При цьому в головному податковому відомстві виходили з наступного.

Нарахування амортизації здійснюється впродовж терміну корисного використання (експлуатації) об'єкту, який встановлюється наказом по підприємству при визнанні цього об'єкту активом (при зарахуванні на баланс), але не менше чим визначено в п. 145.1 НКУі припиняється на період його виведення із експлуатації (для реконструкції, модернізації, добудови, дообладнання, консервації і з інших причин) на підставі документів, що свідчать про виведення таких основних засобів із експлуатації.

Нарахування амортизації з метою оподаткування здійснюється підприємством по методу, визначеному наказом про облікову політику для складання фінансової звітності, і може переглядатися у разі зміни очікуваного способу отримання економічних вигод від його використання (пп. 145.1.9 НКУ).

Амортизація основних засобів нараховується із застосуванням виробничого методу, по якому місячна сума амортизації визначається як твір фактичного місячного об'єму продукції (робіт, послуг) і виробничої ставки амортизації. Виробнича ставка амортизації обчислюється шляхом ділення вартості, що амортизується, на загальний об'єм продукції (робіт, послуг), який підприємство чекає виготовити (виконати) з використанням об'єкту основних засобів (абз. 5 пп. 145.1.5 НКУ) (лист від 06.04.2012 р. № 6134/6/15-1415).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини