Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ нагадала особливості нарахування ПДВ переробними підприємствами

11 червня 2012, 11:56
204
0
Реклама

ГНСУ нагадала, що до 2015 р. переробні підприємства сплачують ПДВ, нарахований при здійсненні операцій з поставки власної м'ясомолочної продукції, виготовленої з молока або м'яса, поставлених в живій вазі відповідними сільськогосподарськими товаровиробниками, в спецфонд Держбюджету і на спецрахунок в органі Держказначейства. Такі операції відбиваються в декларації по ПДВ переробного підприємства.

При цьому переробні підприємства зобов'язані вести окремий облік і відбивати в різних деклараціях (переробного підприємства і загального) операції з поставки:

- власній м'ясомолочній продукції, виготовленій з молока або м'яса в живій вазі, поставлених сільськогосподарськими товаровиробниками;

- інших товарів/послуг, у тому числі продукції, виготовленій з тієї ж сировини - молока або м'яса в живій вазі, поставлених сільськогосподарськими товаровиробниками.

Операції з поставки переробними підприємствами м'ясомолочної продукції, виготовленої частково з молока або м'яса в живій вазі, поставлених сільськогосподарськими товаровиробниками, а частково - з імпортованої сировини, сировини, поставленої не в живій вазі, сировини, що не є сировиною власного виробництва сільськогосподарських товаровиробників, відбиваються в декларації переробного підприємства і в загальній декларації пропорційно сировинній структурі.

При придбанні (виготовленні) переробним підприємством товарів/послуг, основних засобів, які використовуватимуться частково для виготовлення м'ясомолочної продукції, а частково - для виготовлення інших товарів/послуг, податковий кредит по таких операціях розподіляється виходячи з долі використання таких товарів/послуг, основних засобів в операціях з поставки м'ясомолочної продукції і в операціях з поставки інших товарів/послуг (лист від 11.05.2012 р. № 8200/6/15-3315).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини