Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ вважає, що рішення про результати розгляду скарги не тягне правових наслідків для платника

3 липня 2012, 14:07
231
0
Реклама

ДПАУ нагадала порядок розгляду податковими органами скарг платників податків і відмітила, що відповідно до рішення про результати розгляду скарги податковим органом приймаються податкові повідомлення-рішення, які є основою для сплати податкового зобов'язання.

Автори листа підкреслили, що рішення про результати розгляду скарги само по собі не тягне правових наслідків, а є основою для напряму податкового повідомлення-рішення.

Саме податкові повідомлення-рішення, якими нараховуються грошові зобов'язання, породжують правові наслідки для платника.

Такі юридичні нюанси податківці аргументували теоретичною класифікацією правових актів.

Теоретично правовий акт індивідуальної дії - це виданий суб'єктом владних повноважень документ, прийнятий в цілях реалізації положень нормативно-правового акту відносно конкретної життєвої ситуації, не містить загальнообов'язкових правил поведінки, а що стосується прав і обов'язків чітко певного суб'єкта, якому він адресований.

Обов'язковою ознакою правового акту індивідуальної дії є юридичний характер, тобто обов'язковість його приписів для відповідного суб'єкта (лист від 25.01.2012 р. № 3711/До/10-1114/270).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини