Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переробники м'яса і молока відбивають продукцію з сировини, придбаної у фізосіб-підприємців, в загальній декларації по ПДВ

6 липня 2012, 10:00
235
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що переробні підприємства до 2015 р. позитивну різницю суми ПДВ, нараховану ними при здійсненні операцій з поставки власної м'ясо-молочної продукції, виготовленої з сировини, поставленої в живій вазі відповідними сільськогосподарськими товаровиробниками і фізичними особами, сплачують до спеціального фонду держбюджету і на спецрахунок, відкритий в органі казначейської служби.

Платник податків, що є фізичною особою - підприємцем або що здійснює незалежну професійну діяльність, вважається самозанятым особою. Така особа підлягає постановці на облік в органах податкової служби.

При цьому у вищезгаданих умовах йдеться про фізичних осіб, які не є суб'єктами підприємницької діяльності, тобто не є самозанятыми особами.

Таким чином, якщо переробні підприємства здійснюють операції з поставки м'ясо-молочної продукції, виготовленої з молока або м'яса в живій вазі, поставлених фізособами-підприємцями, то операції з поставки такої продукції відбиваються в загальній декларації по ПДВ (лист від 13.06.2012 р. № 9813/6/15-3315).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини