Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок контролю захисту персональних даних

7 липня 2012, 13:11
231
0
Реклама

Мінюст наказом від 22.06.2012 р. № 947/5 затвердив Порядок здійснення ГСЗПД державного контролю за дотриманням законодавства про захист персональних даних.

Документом передбачено, що контроль за дотриманням суб'єктами перевірки законодавства про захист персональних даних здійснюється ГСЗПД шляхом проведення перевірок : планових, позапланових, виїзних і безвиїзних. Планові і позапланові перевірки бувають виїзними і безвиїзними.

Для проведення перевірки складаються такі документи:

- повідомлення про проведення перевірки;

- план проведення перевірки;

- наказ про проведення перевірки.

За 10 календарних днів до початку перевірки ГСЗПД відправляє по місцезнаходженню або місцю проживання суб'єкта перевірки повідомлення разом з копією наказу рекомендованим листом.

У разі неможливості проведення перевірки через відсутність підтвердження про отримання суб'єктом перевірки повідомлення, у тому числі через його відсутність за відповідною адресою, воно вирушає повторно.

У разі повторної відсутності суб'єкта комісією складається акт про неможливість проведення перевірки через відсутність юридичної або фізичної особи по місцезнаходженню або місцю проживання згідно з відповідною формою.

Термін перевірки не може перевищувати 10 робочих днів.

Продовження терміну перевірки (не більше ніж на 5 робочих днів) здійснюється за представленням голови перевірочній комісії посадовцем ГСЗПД, що прийняв рішення про проведення перевірки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини