Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ розповіла про обов'язки податкового агента у торговця цінними паперами

13 липня 2012, 14:10
275
1
Реклама

ГНСУ у узагальнювальній податковій консультації (наказ від 06.07.2012 р. № 593) відносно представлення професійним торговцем цінними паперами розрахунку за формою № 1ДФ відмітила наступне.

Форма № 1ДФ подається професійним торговцем цінними паперами тільки у разі виплати (нарахування) платникові податку впродовж звітного періоду сум доходу у вигляді інвестиційного прибутку.

При цьому у випадку якщо умовами договору передбачений порядок виплати податковим агентом інвестиційного прибутку платникові податків в певний термін або на його письмову вимогу, форма № 1ДФ подається професійним торговцем цінними паперами за підсумками звітного періоді таких виплат (нарахувань).

Якщо одночасно з виконанням або розірванням договору до кінця звітного року не здійснюється поточна виплата засобів, то розрахована податковим агентом інвестиційний прибуток вважається отриманим в останній робочий день терміну дії такого договору. У такому разі податковий агент перераховує НДФЛ до бюджету до кінця календарного місяця, наступного після дати виконання або розірвання договору.

Інвестиційний прибуток, розрахований податковим агентом за результатами звітного року, вважається отриманим в останній робочий день грудня, а податок перераховується до бюджету податковим агентом до кінця січня наступного року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини