Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ розглянула особливості застосування нульової ставки по податку на прибуток

17 липня 2012, 11:54
310
0
Реклама

ГНСУ у узагальнювальній податковій консультації відносно застосування ставки 0 % платниками податку на прибуток (наказ від 05.07.2012 р. № 578) нагадала умови користування такою пільгою і розглянула два наступні питання.

1. За який період платник податку на прибуток, який застосовує ставку 0 %, повинен сплатити податок по загальній ставці, якщо порушена будь-яка з умов для застосування такої ставки : за останній квартал податкового періоду або з початку податкового періоду?

2. Якщо платник податків використовував не за цільовим призначенням звільнені від оподаткування засоби і в I кварталі наступного звітного року перерахував їх до бюджету, сплативши пеню, чи застосовується до нього штраф при документальній перевірці?

На перше питання податківці відповіли, що у такому разі оподаткування прибутку на загальних підставах здійснюється за базовий податковий період (квартал), в якому відбулося таке порушення, і подається декларація за формою, встановленою наказом № 1213, за такий період.

З другого питання автори консультації відмітили, що якщо засоби і пеня сплачені до початку перевірки, то штрафні санкції не застосовуються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини