Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ розглянула порядок обліку ПДВ при виплаті страхового відшкодування

6 серпня 2012, 10:46
348
2
Реклама

ГНСУ розглянула питання про порядок обліку страховою компанією сум ПДВ при проведенні розрахунку розміру страхового відшкодування і повідомила таке.

Оскільки надання послуг із страхування і перестраховки не є об'єктом оподаткування, то виплата страхових платежів також не є об'єктом обкладення ПДВ, і при здійсненні страхових виплат страхова компанія не повинна ні додавати суму ПДВ до страхового платежу, ні зменшувати страховий платіж на суму ПДВ.

Якщо страхові суми спрямовуються страховою компанією або потерпілим на придбання послуг з ремонту застрахованого об'єкту або ТМЦ для його ремонту (запчастини, інші витратні матеріали) :

- у платника ПДВ, то таке придбання здійснюється з урахуванням сум ПДВ, які включаються у вартість ремонту, і виділяються особою, що здійснює такий ремонт, окремим рядком в розрахункових документах;

- у неплатника ПДВ, то таке придбання здійснюється без урахування сум ПДВ, оскільки особа, не зареєстрована платником ПДВ, не має права нараховувати і виділяти окремим рядком суму податку (лист від 18.01.2012 р. № 2573/До/15-3414-26).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини