Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розглянуло питання відносно заміни відпустки компенсацією

20 серпня 2012, 13:20
334
1
Реклама

Минсоцполитики відмітило, що працівник має право на заміну частини щорічної відпустки грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданого працівникові щорічного і додаткових відпусток не має бути менше 24 календарних днів.

Отже, основною умовою для отримання грошової компенсації за частину щорічної відпустки являється фактичне використання працівником в обов'язковому порядку 24 календарних днів щорічної відпустки.

Тому за бажанням працівника (за його письмовою заявою) у разі використання ним в робочому році, за який надається відпустка, 24 календарних днів щорічної відпустки, за дні невикористаної щорічної відпустки, що залишилися, за цей же робочий рік має бути виплачена грошова компенсація.

Також, на думку авторів листа, якщо працівник відмовляється використовувати надане йому Конституцією і Законом про відпустки право на відпочинок (щорічна відпустка), працедавець, який несе відповідальність за ненадання відпустки, має право в межах, встановлених графіком, без заяви працівника видати наказ про надання йому відпустки (лист від 21.06.2012 р. № 207/13/116-12).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини