Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхування в сільському господарстві буде дешевше

4 вересня 2012, 14:20
275
0
Реклама

КМУ затвердив Порядок і умови надання сільськогосподарським товаровиробникам держпідтримки в страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій).

Держпідтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам у формі компенсації до 50 % вартості страхового платежу.

Бюджетні кошти спрямовуються на захист майнових інтересів сільськогосподарських товаровиробників від ризику загибелі сільськогосподарських культур шляхом часткового здешевлення страхових платежів і забезпечення стабільності виробництва в сільському господарстві.

Бюджетні кошти спрямовуються також на погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органах Держказначейства.

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Минагрополитики, одержувачами засобів - сільськогосподарські товаровиробники.

Держпідтримка надається сільськогосподарським товаровиробникам, які :

- роблять сільськогосподарську рослинницьку продукцію на території України;

- уклали із страховиком договір страхування сільськогосподарської рослинницької продукції з державною підтримкою від сільськогосподарських виробничих ризиків;

- сплатили страховикові страховий платіж за договором страхування в розмірах, розрахованих виходячи із стандартних страхових продуктів;

- не знаходяться на стадії ліквідації і відносно яких не порушена справа про банкрутство;

- не мають простроченої більш ніж на шість місяців заборгованості перед державним (місцевим бюджетом) і Пенсійним фондом України (постанова від 15.08.2012 р. № 813).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини