Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ роз'яснила особливості стягування туристичного збору при відрядженнях

6 вересня 2012, 10:55
324
0
Реклама

ГНСУ нагадала, що платниками збору не можуть бути особи, прибулі у відрядження. З метою підтвердження правомірності надання пільги податковий агент повинен мати копії відповідних документів, що підтверджують приналежність особи до пільгової категорії. Обличчя, які не надали відповідні документи, що засвідчують їх приналежність до пільгової категорії, є платниками туристичного збору на загальних підставах.

На думку головного податкового відомства, в першу чергу таким документом є наказ (розпорядження) про напрям працівника підприємства у відрядження з вказівкою: пункту призначення, назви підприємства, куди відряджається працівник, терміну і мети відрядження.

Документами, що підтверджують зв'язок такого відрядження з основною діяльністю підприємства, являються, зокрема (але не виключно) :

- запрошення приймаючої сторони, діяльність якої співпадає з діяльністю підприємства, що направляє у відрядження;

- укладений договір або контракт;

- інші документи, що встановлюють або засвідчують бажання встановити цивільно-правові стосунки;

- документи, що засвідчують участь особи, що відряджається, в переговорах, конференціях або симпозіумах, інших заходах, що проводяться з тематики, співпадаючої з діяльністю направляючого підприємства.

Слід зауважити, що при аргументації своїх виводів ГНСУ посилається на норми Інструкції № 59. Остання, як відомо, поширюється виключно на бюджетників. Тому працедавцям з числа тих, хто не відноситься до бюджетної сфери, слід обумовити відповідні положення в локальному акті (лист від 20.08.2012 р. № 1091/0/71-12/15-2217м).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини