Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чергова спроба Мінфіну привести Положення про реєстрацію платників ПДВ у відповідність з НКУ

6 вересня 2012, 13:19
235
0
Реклама

На веб-сайті ГНСУ в підрозділі "Проекти регуляторних актів" розділу "Регуляторна політика" розміщений проект наказу Мінфіну України "Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість" і аналіз впливу цього регуляторного акту.

Проект розроблений з метою приведення Положення про реєстрацію платників ПДВ у відповідність із Законами № 4834 - VI і № 5083 - VI.

Згідно з нормами Закону № 4834 - VIякі почали діяти з 01.07.2012 р.:

- скорочені терміни реєстрації (перереєстрації) платників ПДВ в органах ДПС з 10 до 5 робочих днів;

- зняті обмеження для добровільної реєстрації платником ПДВ;

- надана можливість реєструватися платником ПДВ будь-якій особі, що здійснює операції оподаткувань;

- виключена основа для анулювання реєстрації платника ПДВ, пов'язане з об'ємами поставок товарів/послуг іншим платникам ПДВ, і т. д.

Нормами Закону № 5083 - VIякі набули чинності з 12.08.2012 р. введено дві нові групи суб'єктів господарювання, що застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності. Процентна ставка єдиного податку для 5 і 6 груп платників встановлена у розмірі 7 % доходу у разі сплати ПДВ або 10 % - без ПДВ.

Проблеми, які передбачається врегулювати, торкаються питань реєстрації платниками ПДВ як юридичних осіб, так і фізичних осіб - підприємців.

Головний орган ДПС чекає зауваження і пропозиції до Проекту від фізичних і юридичних осіб, їх об'єднань впродовж одного місяця (до 27.09.2012 р.) за адресою: 04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, д. 8, ДПС України, Департамент інформатизації і обліку платників податків або на електронну адресу: oblik@sts.gov.ua, а також на поштову адресу Державної служби України з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва : 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, д. 9/11.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини