Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операції вітчизняних суб'єктів господарювання з офшорними компаніями пропонується додатково обкладати пенсійним збором

18 вересня 2012, 09:50
188
0
Реклама

Держпідприємництва погоджувало проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" і проект розпорядження Кабміну "Про перелік офшорних зон для стягування збору на обов'язкове державне пенсійне страхування".

Минсоцполитики пропонує обкладати операції вітчизняних суб'єктів господарювання з компаніями, зареєстрованими в офшорних зонах, ввівши для них збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування по ставках 12 % і 5 %. Грошових коштів від цього податку перераховуватимуться до Пенсійного фонду. А це, як раніше відмічало Міністерство, близько 2 млрд. грн., які підуть на пенсії українським громадянам.

Перелік офшорних зон для стягування збору на обов'язкове державне пенсійне страхування передбачається ствердити проектом розпорядження Кабміну. У нього включено 70 офшорних юрисдикцій. Вони визначені на підставі переліків, затверджених Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЭСР) і країн, - членів СНД : Росії, Білорусі, Казахстану.

(по матеріалах Прес-центру Держпідприємництва)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини