Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегионстрой роз'яснив різницю між реконструкцією і капітальним ремонтом

18 вересня 2012, 14:51
277
0
Реклама

Як роз'яснили у відомстві, під реконструкцією необхідно розуміти перебудову введених в експлуатацію об'єктів будівництва, яка передбачає удосконалення виробництва, підвищення його техніко-економічного рівня і якості продукції, що виготовляється, поліпшення умов експлуатації і проживання, якості послуг, зміну основних техніко-економічних показників.

Під капітальним ремонтом мається на увазі сукупність робіт, що передбачають втручання в конструктивні системи, що несуть, при заміні або відновленні конструкцій, інженерних систем і устаткування введених в експлуатацію об'єктів будівництва без зміни їх функціонального призначення і зовнішніх геометричних розмірів у зв'язку з їх фізичним зносом і руйнуванням, поліпшення експлуатаційних показників, а також благоустрій території.

Роботи по заміні покрівлі, вікон, дверей, утепленню (чи гідроізоляції) фасадів не передбачають перебудови введених в експлуатацію об'єктів будівництва, зміна їх функціонального призначення або геометричних розмірів, а тому можуть бути класифіковані як капітальний ремонт.

У разі коли планується зміна геометричних параметрів об'єкту, такі роботи слід кваліфікувати як реконструкцію. Особливо це стосується збільшення геометричних розмірів об'єкту в плані, оскільки може впливати на прилеглі території і об'єкти. За таких умов замовник робіт по реконструкції повинен отримати в установленому порядку містобудівні умови і обмеження.

Виходячи з цих термінологічних визначень і з урахуванням характеру робіт, що плануються до виконання, замовник спільно з проектною організацією визначають вид будівництва.

При цьому автори листа відмічають, що якщо роботи по капітальному ремонту не припускають втручання в конструктивні системи, що несуть, то їх можна виконувати після реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт в ДАБК і вводити в експлуатацію за декларативним принципом. Інакше слід отримати дозвіл на виконання будівельних робіт (лист від 08.08.2012 р. № 7/17-12928).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини