Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова роз'яснює: Гонконг - це не Китай

19 вересня 2012, 13:51
338
0
Реклама

ГНСУ надані роз'яснення відносно застосування Угоди про уникнення подвійного оподаткування з КНР.

Так, для цілей Угоди термін "Китай" має на увазі Китайську Народну Республіку: при застосуванні в географічному значенні означає усю територію Китайської Народної Республіки, включаючи її територіальне море, де застосовується китайське законодавство про оподаткування, і будь-яку іншу територію за межами територіального моря, де Китайська Народна Республіка має суверенні права на розвідку і розробку ресурсів морського дна і його надр, ресурсів прилеглих вод відповідно до міжнародного законодавства.

При цьому Угода не поширюється на території з окремим законодавчим полем, що мають самостійну податкову систему і на які не поширюються закони КНР про оподаткування. До таких територій, зокрема, відносяться Гонконг, макао і Тайвань (лист від 20.08.2012 р. № 1151/0/71-12/12-1017).

До речі, як повідомляє Асоціація платників податків об'єм іноземних інвестиції в Китай скорочується дев'ятий місяць підряд.

Проте, за словами головного економіста по ринку КНР Australia&New Zealand Banking Group Ltd. у Гонконзі Лю Ли-Гантрату, втрату Китаєм статусу найпривабливішого напряму для інвестицій, не варто розглядати як негативний сигнал.

Нагадуємо, що перелік країн, з якими Україною ув'язнені угоди про уникнення подвійного оподаткуваннярозміщений в ресурсі Довідники систем ЛІГА :ЗАКОН. Там же можна знайти і звідну таблицю з ставками оподаткування, встановленими відповідно до угод про уникнення подвійного оподаткування у відсотках до загальної суми дивідендів (відсотків, роялті).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини