Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Функції податкової накладної можуть покласти на рахунок-фактуру

3 жовтня 2012, 17:27
131
0
Реклама

Пропозиція про відміну податкових накладних є частиною урядових ініціатив по реформуванню вітчизняної податкової системи, про яких повідомлялося раніше.

Судячи з усього, основою для нарахування АЛЕ і НК у такому разі буде первинка. Як, наприклад, в Росії, де подібна роль відведена рахунку-фактурі, але при цьому зберігається необхідність окремої реєстрації первинних документів для НДСных цілей.

Крім того, як випливає з положень проекту, знадобиться додаткова "уніфікація" первинних документів.

Враховуючи складнощі, з якими доводиться стикатися при заповненні податкових накладних, хочеться вірити в щирість цих нормотворчих намірів.

Проте не можна виключати і того, що від такого "перейменування" нічого істотно не зміниться. Цілком імовірно, що аргументи про неналежне оформлення, вживані податківцями сьогодні по відношенню до податкових накладних, будуть застосовні і до тих же рахунків-фактур.

Поки усе це не просувається далі за популістські розмови, нехай навіть і на найвищому рівні, питання про заповнення реквізитів податковою накладною залишаються чи не самими животрепетними для бухгалтерської громадськості.

Зокрема, з серпня продовжує залишатися відкритим питання про новий реквізит НН (номер і дата митної декларації), що загострюється наполегливим мовчанням з боку контролюючих органів.

В зв'язку з цим нагадуємо, що отримати інформацію про різні аспекти заповнення податкової накладної можна в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини