Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ нагадала особливості обкладення НДФЛ прибутків нерезидентів

5 жовтня 2012, 10:50
207
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що платником НДФЛ є, зокрема, фізособа-нерезидент, яке отримує прибутки з джерела їх походження в Україні.

Порядок оподаткування прибутків, отриманих нерезидентами, визначений в п. 170.10 НКУ.

При цьому узяттю на облік або реєстрації в податкових органах підлягають усі платники податків.

Фізособи-платники податків реєструються в податкових органах шляхом включення відомостей про них в Держреєстр фізосіб-платників податків.

У реєстр вноситься інформація про осіб, які являються, зокрема, іноземцями і особами без громадянства, не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов'язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юридичних осіб, створених на території України.

Фізособа, яка не має постійного місця проживання в Україні, подає облікову картку в податковий орган по місцю отримання прибутків або по місцезнаходженню іншого об'єкту оподаткування.

Крім того, іноземець або особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані впродовж десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Реєстрація місця проживання особи здійснюється в день представлення ним документів.

Отже, фізособу-нерезидент повинно подати декларацію по встановленій формі в строк до 1 травня року, що йде за звітним, в податковий орган по місцю його реєстрації (тимчасового проживання).

При цьому така особа зобов'язана самостійно до 1 серпня року, що йде за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, вказану в поданій їм податковій декларації.

Реквізити зарахування НДФЛ до відповідного бюджету можна отримати в податковому органі, в який подається декларація (лист від 05.09.2012 р. № 948/0/141-12/Л/17-1114).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини